De laatste dag van onze droomvakantie!
Door: Mandy
Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin
10 Mei 2022 | Sint Maarten, Marigot
Jeetje laatste dag..
Gisteren hebben we de laatste dag van onze vakantie op een hele leuke manier afgesloten. Na het ontbijt hebben we wederom, gewoon bij ons hotel, een auto gehuurd. Een Suzuki Dzire. Prima auto.
We zijn hiermee naar Maho Bay gereden. Dit strand staat bekend om het spotten van de vliegtuigen die heel laag aan komen vliegen om te landen. Van te voren, in Nederland, had ik hier wel eens filmpjes van gezien en toen dacht ik nog... nou dat zal wel meevallen zo laag over vliegen. Maar het is echt zo! Je kan ze bijna aanraken. Echt bizar dat dit mag en kan.
In de ochtend kwamen de kleine vliegtuigen binnen. Zelfs zo'n klein ding als wij hadden naar Saba. Maar net na de middag kwamen de grote jongens binnen. Delta Airlines, Air France noem ze maar op. Machtig om te zien hoe zo'n Boeing aankomt, landt en dan vol in de remmen moet.
Maar ook het opstijgen is spectaculair. Hij rijdt bijna tot op het strand, keert dan zodat het vliegtuig met zijn kont naar het strand staat. Dan gaan de motoren aan en komen ze op toeren. Dan geeft hij gas en schiet vooruit. Maar dan komt het. Door het gasgeven komt er zo'n luchtverplaatsing van dat vliegtuig af, dat als je er achter staat werkelijk waar omver geblazen wordt. Echt ongelofelijk maar ook wel levensgevaarlijk.
Tijdens het spotten van de vliegtuigen hebben we lekker wat gegeten en gedronken bij zo'n gezellig strandtentje. Daarna zijn we gaan shoppen. Robin heeft nog wat sigaretten gekocht ($18 dollar voor een slof) en we hebben nog wat leuke souvenirtjes gekocht voor thuis.
Ook zijn we nog even naar onze 1e bestemming gereden in Simpson Bay. Robin had hier een mooie armband gezien en gaande weg de vakantie heeft hij geen mooiere gevonden. Dus we zijn teruggereden en hebben die armband alsnog gekocht. Na het afdingen hebben we er een leuk prijs voor betaald. Iedereen blij!
Daarna zijn we op ons gemakje teruggereden naar ons hotel. We hebben nog wat gezwommen en geluierd. 's Avonds hebben we tijdens het eten de vakantie doorgesproken. Wat zijn de afgelopen drie weken voorbij gevlogen. Wat vonden we het leukste, wat vonden we minder leuk. Enz. We komen echt alle drie tot de conclusie dat we nergens spijt van hebben en het echt enorm naar ons zin hebben gehad. Ook is het wel bijzonder dat we de afgelopen weken geen één keer ruzie hebben gemaakt. Gewoon helemaal niets. En dat terwijl we al die tijd op elkaars lip hebben gezeten. Het ging gewoon super goed en daar ben ik best trots op.
Maar dan 's morgens worden we wakker en beseffen we dat we naar huis moeten. De tassen worden weer ingeladen, we gaan nog even douchen en ontbijten. Maar dan komt toch echt het punt dat er een einde aan komt. De taxi is gebeld en we vertrekken zo naar de luchthaven. We vliegen om 14.00 uur met KL0787. We zitten niet bij het raam maar in het middenpad. Gelukkig wel met zijn drieën naast elkaar. We hebben ons online al incheckt dus hopelijk gaat het zo allemaal voorspoedig.
We hebben een tussenstop in Trinidad maar helaas mogen we het vliegtuig niet uit. En als dan alles goed gaat komen we morgenochtend om 08.30 uur aan in Nederland.
Tot dan!
Liefs van ons.