Vlucht naar Saba

Door: Mandy

Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin

24 April 2022 | Bonaire, The Bottom

We zijn aangekomen op Saba!!

Vanochtend vroeg eruit want we vliegen vandaag naar het eiland Saba waar we verblijven voor onze tweede bestemming.

Maar eerst uitchecken bij Simpson Bay Resort. Gisterenavond hadden we alles al opgeruimd en ingepakt. Dus vanochtend de laatste dingetjes opruimen en inpakken. Om 05.40 uur trokken we de hoteldeur achter ons dicht.

De taken waren goed verdeeld. Ik zou het ontbijt ophalen en Johan en Robin zouden uitchecken en de bestelde taxi opwachten. Zo gezegd zo gedaan. Ik kwam met 3 ontbijtboxen aanlopen incl. koffie en thee en de mannen hadden uitgecheckt en de taxi al ingeladen.

Om 05.50 uur vertrokken we naar de luchthaven. Daar inchecken en door de douane en om 07.05 uur zaten we in ons kleine vliegtuigje. We waren met twaalf passagiers en twee piloten.

Na veel lawaai stegen we op en vlogen we zo over ons resort richting Saba. Binnen 20 minuten kwam het eiland in zicht. In eerste instantie zie je alleen maar rotsen maar dan opeens uit het niets komt er een hele kleine landingsbaan tevoorschijn.

Met aan het eind van de landingsbaan... niets!

De zee en meer niet. Dus al de piloot niet op tijd remt dan kukkelen we zo het water in. Maar gelukkig ging alles goed en zijn we keurig en vakkundig geland op de kleinste landingsbaan van de wereld!!

Wat gaaf en wat een ervaring.

Saba hoort bij Nederland. Dus we werden door de douane beambte in het Nederlands begroet. Bagage banden hebben ze hier niet. Gewoon zelf je tas pakken en gaan. Buiten stond een taxi meneer ons al op te wachten om ons naar huisje Althea te brengen, gehuurd via airbnb, wat ligt in het dorpje Windwardside.

We blijven hier op Saba twee nachtjes en dan gaan we weer met het hele kleine vliegtuigje opstijgen vanaf die hele kleine landingsbaan. We hebben er nu al zin in.