Aankomst op Sint Maarten

Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin

22 April 2022 | Sint Maarten, Simpson Bay

Hallo!

Nou, we zijn er hoor!

We zijn aangekomen op het mooie eiland Sint Maarten.

Vanochtend om 1.30 uur ging het wekkertje. Douchen, aankleden en hup in de auto. We waren ruim op tijd op Schiphol. Misschien zelfs wel iets te vroeg. Want Johan had alles al zo goed voorbereid dat we eigenlijk overal zo door konden lopen. Het inchecken had hij al gedaan, de stoelen waren al gereserveerd. Drie stoelen naast elkaar en ik mocht bij het raam. Ook de Corona papieren waren al uitgeprint en het toelatingsformulier voor Sint Maarten was voor ons alle drie ook al ingevuld en uitgeprint. Zelfs de speciale verplichte Corona verzekering was al afgesloten en uitgeprint. (€ 15,- p.p.)

Robin had nog wel stress. Nergens op Schiphol mag er gerookt worden. Helemaal nergens. Dus afkikken.

We vertrokken om 06.35 uur naar Parijs. Daar hebben we wat winkeltjes bekeken en heeft Robin een half pakje opgestoomd in de wel aanwezige rookruimtes. Daarna weer volgens schema de lucht in naar Sint Maarten.

Als je het tijdsverschil allemaal niet mee rekent is het 8 uur vliegen.

We vlogen in een groot vliegtuig (Airbus 330) en de vlucht verliep voorspoedig. We hebben ons echt geen moment verveeld. We zaten vrij ver achterin. En de stoelen waren best ruim. Johan en Robin hadden zelfs nog genoeg beenruimte. Dus prima. Ook zat er in de stoel voor ons een touchscreen schermpje waar ieder voor zich alles kon opzoeken en bekijken. Denk aan films selecteren, muziek beluisteren, de details van het vliegtuig bekijken, de vlucht volgen. Zelfs zittend Yoga werd aangeboden. Dat hebben we niet gedaan hoor.

Wat ook wel gaaf was, er zaten camera's in. Waarmee wij ook, tijdens de vlucht, onder het vliegtuig konden kijken maar ook vooruit. We konden zelfs cockpit view kiezen met de hoogte meters, snelheid enz.

Toen we net in de lucht waren en we alles een beetje geïnstalleerd en uitgezocht hadden kwam de lunch al. Met champagne! Maak me gek, wat een feest.

Tijdens de vlucht mochten we ook onbeperkt drankjes bestellen. Ook alcoholische. Johan kreeg zelf nog een likeurtje. Ook was er een klein snack buffetje waar onbeperkt gehaald mocht worden. Dus Robin heeft best wel gesnoept van de chips en de muesli repen.

Na de lunch hebben we wat geslapen, film gekeken en boekje gelezen.

Aan het einde van de vlucht kregen we nog een boterhammen boxje met een muffin en nog wat andere snoeperijtjes.

Het enige nadeel is toch het mondkapje. In Nederland is het dan wel afgeschaft maar tijdens deze vlucht dus niet. We moesten het mondkapje heel de tijd ophouden. Behalve tijdens het eten of drinken. Dan mocht het af. Dus jullie snappen wel wat wij heel de tijd gedaan hebben.

En toen alles opgeruimd was, werd de landing ingezet. Best wel een dingetje in Sint Maarten. De ladingsbaan is namelijk vrij kort voor zo'n groot vliegtuig en ligt gelijk aan de zee en het strand. Dus op ons schermpje de camera's aan zodat we mee konden kijken bij de landing. Eerst raakte het vliegtuig bijna met zijn buik de zee en daarna de mensen die op het strand lagen te zonnen. En toen het vliegtuig eenmaal de landingsbaan had geraakt, ging het vol in de rem. We werden echt plat in de stoelen gedrukt. Maar wat denk je..., net voor het einde van de landingsbaan kwam het gevaarte tot stilstand en was de ontlading bij alle reizigers wel aanwezig.

Toen we eenmaal het vliegtuig verlaten hadden werden we aangenaam verrast door de temperatuur. 29 graden en constant een windkracht 4. Heerlijk!

Maar we moesten nog door de Corona en douane controle. Geloof mij, hier heb ik wakker van gelegen. Ze moeten ons echt toelaten. Corona papieren werden bekeken en gestempeld en ook onze temperatuur werd gemeten. Maar dat ging anders dan we verwacht hadden. Er stond een soort flits camera gericht om de trap. En bij iedere persoon die er langs liep werd van een afstand zijn temperatuur gemeten. En die was bij iedereen 35 gr. Hahaha.

Gek he, als er een enorme ventilator achter staat, gericht op dat flits ding, die er wel voor zorgt dat niemand verhoging heeft.

Ook de paspoort controle bracht geen problemen met zich mee. Dus vrij voorspoedig stonden wij buiten.

Robin had honger dus bestelde hij bij een kraampje een broodje kip burger met friet en bacon. $ 16,- Ik hoop dat dit niet over zo veel kost.

Na nog een sigaret en even naar het thuisfront gebeld te hebben, zijn we in de taxi gestapt. Binnen 20 minuten kwam we aan bij ons hotel.

Simpson Beach Resort Marina en Spa.

We moeten echt even vier versnellingen terug schakelen want het tempo hier ligt beduidend lager dan bij ons. Ook de Wifi is slecht. Alles duurt lang en het schiet allemaal niet op. Maar ook daar zijn we over drie weken wel aan gewend.

We hebben hier werkelijk waar een prachtige suite. Groot balkon met ligstoelen, zitje en uitzicht op de zee en de bootjes. Woonkamer, keuken met vaatwasser, badkamer, hal, slaapkamer. noem het maar op.

Na de kamer bekeken te hebben zijn we gelijk naar een mini supermarkt gelopen. Even inkopen gedaan. (Water, wijn en gekoeld bier). Nadat we dit in de koelkast hebben gelegd zijn we op ons balkon gaan zitten. Heerlijk genietend van het uitzicht en de zon. Eigenlijk zijn we best moe. Het is hier natuurlijk 6 uur vroeger dan in Nederland en vanochtend waren we er natuurlijk ook al extreem vroeg uit.

Dus voor het avondeten hebben we roomservice besteld. Had ik nog nooit gedaan. Tafel gedekt en na 20 minuten kwam ons eten. Johan een Pizza, Robin een steak met kaas en friet en ik een Club Sandwich. Smaakte prima!

Het is hier nu donker en bijna 20.00 uur. We doen nog een potje kaarten en gaan dan lekker naar bedje. Het was een lange maar gave dag. Vol indrukken.

Morgen gaan we hier het resort verkennen en de poolbar en de strandbarretjes bekijken. Zal best goed komen, denk ik.

Tot snel!

Liefs van ons.

• 22 April 2022 - 07:15

Jeroen J:

Mooie start... nunog wel de locatie aanpassen... Bangkok??

• 22 April 2022 - 07:50

Marjagelens@gmail.com :

Klinkt goed, genieten maar

• 22 April 2022 - 12:38

Johan, Mandy En Robin Den Hollander:

Locatie kan ik zelf niet aanpassen. Dit is een technisch dingetje achter de schermen. Ik heb deze vraag gesteld aan de helpdeks. Wordt dus aan gewerkt. ;)