Lanta Where Else strandvakantie en oudjaar - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Johan, Mandy en Robin Hollander - WaarBenJij.nu Lanta Where Else strandvakantie en oudjaar - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Johan, Mandy en Robin Hollander - WaarBenJij.nu

Lanta Where Else strandvakantie en oudjaar

Door: mandy

Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin

31 December 2011 | Thailand, Bangkok

Vrijdagochtend 30-12-2011
Vanochtend een beetje uitgeslapen en na het ontbijt hebben we uitgecheckt. De eigenaar van het hotel probeerde nog even of hij wat extra geld kon verdienen door te zeggen dat we de overnachtingen nog moesten betalen. Helaas voor hem heb ik alle bevestigingen uitgedraaid samen met de betalingen. Daar had hij zichtbaar niet op gerekend. Bij het zien van de betalingsbevestiging kregen we het ene excuus naar het andere. Met onze rugzakken op onze rug liepen we naar de haven om een kaartje te kopen voor de ferry naar Koh Lanta. Maar bij aankomst bleken we verkeerd te zitten want sinds kort vertrekt de ferry vanaf de nieuwe pier een paar kilometer verder op. Maar als we bij hun een kaartje kochten voor de boot bracht hij ons gratis daar naar toe met de taxi. De prijs voor volwassen is 450 bath en voor kinderen 300 bath. We betalen en stappen in de taxi. Als we aankomen bij de nieuwe pier ruilen we onze tickets om voor echte kaartjes en zien dat kinderen gratis zijn. Dus zijn we er met beide benen ingetrapt en hebben dus alsnog de taxi betaald. Om 11.00 uur mogen we aan boord. De reis zal ongeveer 2 uur duren dus we maken het onszelf gemakkelijk. Het is wel warm en de zon schijnt goed maar gelukkig hebben we nog een plaatsje binnen en kunnen de ramen open. Onderweg stopt de ferry twee keer. Niet aan land maar gewoon midden op het water. Verschillende longtailboten meren aan en mensen stappen op of gaan eraf en worden zo naar de plaats van bestemming gebracht aan de kust. Als we aankomen op Koh Lanta is het 13.30 uur en besluiten we eerst te gaan lunchen. Als we de boot aflopen moeten we nog even 10 bath per persoon betalen om de ferry te kunnen schoonmaken. We lopen verder en zodra we de steiger aflopen worden we bedolven onder tuktuk chauffeurs met de meest vrolijke karretjes. We zeggen tegen iedereen dat we eerst willen eten en een oudere meneer vraagt of we dan eerst bij zijn dochters restaurant willen gaan eten en dan wacht hij op ons om ons na het eten weg te brengen. Het restaurant ziet er leuk uit dus we besluiten het te doen. En inderdaad na de lunch stappen we bij opa in zijn tuktuk. We hebben tijdens het eten de gezinssamenstelling zitten te bestuderen. Oma is de baas. De 2 dochters bedienen, de zonen staan in de keuken en we zijn er eigenlijk van overtuigd dat ze opa die tuktuk gegeven hebben omdat hij anders toch maar in de weg zou lopen. Opa rijdt dus heel de dag een beetje rond samen met zijn kleinzoon van 3 jaar. Opa brengt ons 11km verder naar onze accomodatie hier. Lanta Where Else. We rekenen opa af en lopen de tuin in. We lopen naar de receptie ondertussen verbaasd rond kijkend. We checken in en krijgen de sleutel van hutje 19. Ja hutje is het goede woord. Het is nog het beste te vergelijken met het houten hutje van de drie biggetjes. één windvlaag en er is niets meer van over. Geen kast, de wc en douche met alleen koud water is in een tuintje ( 2m groot) waar werkelijk van alles rondloopt. We hebben alleen een rotan schuifdeur als voordeur en geen achterdeur. Dus als we naar ons tuintje willen moeten we 2 flappen opzij schuiven wat moet dienen als gordijn. We hebben wel een ventilator en 3 bedden met een klamboe. Het is nog primitiever dan primitief maar wel erg leuk. We hebben er best wel lol om. Het restaurant is rommelig tussen struiken en palmbomen. Er staat dus geen zuchtje wind. En als er geen wind is.... zijn er muggen!! Alleen al van ons hutje naar het strand lopen staat gegarandeerd voor 3 muggebeten per been. Dus dat wordt flink spuiten deze 5 dgn. Maar als we dan eenmaal op het strand zijn, zien we een hele mooie warme zee met een schitterende zonsondergang en volop restaurantjes en barretjes. We hebben alleen logies dus we besluiten om te eten en te leven op het strand en alleen te slapen in ons hutje. Aan het eind van de middag ba gezellig wat gewandeld te hebben gaan we naar ons hutje om onze zwemkleding te verwisselen voor avondkleding. Robin gaat als eerste op ons eigen wc maar snapt er niets van want hij kan de knop niet vinden om door te trekken. We zoeken en kijken en dan opeens begint Johan te lachen. Er staat een emmer met een bakje naast de wc. We moeten dus zelf water in de wc gooien om door te trekken. Hahaha we liggen alle 3 helemaal in een deuk. Even later ga ik naar de wc en wat gebeurd er bij mij dan weer. Er zit een dikke vette kikker in het kommetje en ik schrik me kapot. Wat een toestand. Johan en Robin lachen zich een ongeluk. Dan alle 3 douchen onder een koude douche. Brrr. Er vliegt van alles in het rond. Niet naar kijken en niet aan denken. Douchen en aankleden. Als we het wasbakje gebruiken vallen we weer om van het lachen want alles wat bovenin door het afvoertje gaat valt rechtstreeks op je voeten. Gelukkig dragen we sinds vanmiddag geen schoenen meer anders hadden ze nu onder de tandpasta gezeten. Hahaha wat een gedoe maar we lachen er hard om. We eten ergens op het strand een lekker hapje. Robin gaat op tijd naar bed en wij belanden bij ons het barretje waar we relaxen en ons reisverslag bij werken.

Zaterdag 31-12-2011 Oudjaar!
We hebben alle 3 heerlijk geslapen en worden om 09.30 uur wakker. De eerste dag van onze vakantie dat we niet van een wekker wakker worden. Zodra Robin wakker is, wil/moet hij naar de wc. Hij vindt het doorspoelen geweldig. Als ik daarna naar de wc ga, schrik ik me weer te pletter. Ik heb mijn lenzen nog niet in maar zie wel iets voor me kruipen. Het is zwart en net zo groot als mijn vuist. Het sprong niet dus het was geen kikker. Ik gil en johan en robin komen kijken. Het is geen spin want het heeft maar 4 poten maar wat het wel is weten we niet. We denken een krab. Ik ga snel van de wc af en ben nog aan het bekomen van de schrik. Ik wil mijn bikini aantrekken maar die hangt op in ons tuintje. Ik zie iets heel groots vliegen en ben er eigenlijk wel mee klaar met al die dieren in onze "badkamer". We gaan eerst ergens lekker ontbijten en daarna gaan we met een tuktuk naar een bank om te pinnen. Na het pinnen zien we een kunstgalerij. De eigenaresse doet ook teennagels beschilderen. We gaan naar binnen en na een half uur heb ik geweldige mooie beschilderde teennagels. Werkelijk schitterend! We gaan weer met een tuktuk naar onze accomodatie. We leggen onze spullen in de kluis en ploffen neer op het strand. Alle barretjes en restaurantjes zijn ballonen aan het ophangen voor vanavond. We luieren heel de middag op het strand. We zwemmen, spelen in het zand en luieren en lezen wat op onze strandstoel. Op dit moment krijgen mijn mannen een massage. Johan een rug en nekmassage en Robin een aloe vera volledige lichaamsmassage. Ze liggen werkelijk alle twee te genieten! Het is hier bijna 19.00 uur. We gaan zo nog wat drinken en ons dan klaarmaken voor oudjaarsavond. Douchen in onze geweldige "badkamer" en onze mooie kleren aan doen. Dan ergens een lekker hapje eten en dan wandelen we wat over het strand. En waar het gezellig is blijven we en gaan we feest vieren. Ook moeten we nog zo'n geluksballon kopen. Die moeten we om 0.00 uur de lucht in laten. We hebben er zin in. Wij zijn 6 uur eerder in het jaar 2012 maar vanaf het strand van Koh Lanta in Thailand willen wij jullie een fijne jaarwisseling toewensen. Veel Liefs en een dikke kus van ons alledrie en tot 2012!!!

• 31 December 2011 - 12:57

Ben Verheijen:

Prettige jaarwisseling, en drink vooral niet te weinig! :-)

En op die olifantaandeorentrekfoto wacht ik gewoon nog even...

• 31 December 2011 - 19:52

Marjolein:

Zo zie je, het is in Tailand niet altijd even luxueus. Prima om ook de andere kant eens mee te maken.
    Het is nu oudjaarsavond. Ik ga snel naar beneden anders heeft Joop alle oliebollen opgegeten en is er voor mij niets meer over.
    Veel pleziere en alle goeds, geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar 2012. Dikke kus voor jullie alle 3.
    Groetjes
    Marjolein en Joop

• 01 Januari 2012 - 11:50

M&M:

Gelukkig Nieuwjaar!!!!!!
    Wij hebben net het eieren bakken, veul drinken en doe nog maar een paracetamolletje achter de rug! We hebben weer genoeg de lucht ingeknald en het jaar aan ons voorbij laten gaan. Klaar voor de nieuwe dingen van 2012. Hoop dat jullie een geweldige jaarwisseling hebben gehad. Ook boven Breda heb ik een geluksballon zien vliegen. Ik heb nog aan jullie gedacht. Nog veel Zen gewenst met al die gezellige dieren daar. Liefs M&M

• 07 Januari 2012 - 20:45

Marjolein:

Die wenslampionnen hebben we hier in Oisterwijk ook heel veel gezien