Phuket Kata Beach
Door: mandy
Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin
09 Januari 2012 | Thailand, Bangkok
De laatste twee dagen zijn begonnen. Het is vandaag zaterdag 7 januari 2012. Vanochtend iets vroeger opgestaan dan anders. We moeten de laatste dingen inpakken want we vertrekken vandaag naar Phuket. Als het ontbijt bezorgt wordt controleerd de mevrouw van de receptie ons huisje. Alles is keurig in orde en we krijgen onze borg terug. De ferry vertrekt om 09.00 uur dus om 08.30 uur stappen we in onze taxiboot. Maar als we net wegvaren krijgt de motor kuren en moeten we omdraaien. We stappen snel over in een andere boot en met volle snelheid varen we naar de pier. Gelukkig zijn we nog wel op tijd en gaan snel aan boord. Net buiten de haven wacht de ferry nog op de ferry vanuit koh lanta om weer wat mensen over te laten stappen. Blijft raar zo overstappen op zee. We liggen/zitten boven op het dakplateau van de ferry. Het is warm en de zon schijnt volop. Gelukkig hebben we goed gesmeerd. Johan en Robin spelen een aantal potjes mens erger je niet en ik werk ons reisverslag bij. Als we om 11.30 uur aankomen in de haven gaan we eerst wat drinken. Hierdoor ontwijken we even de drukte van gillende mensen die weer vanalles proberen te verkopen. We hebben eigenlijk geen plan waar we de laatste nacht willen slapen. Tijd voor overleg. Robin wil zee, ik wil geen ongedierte en johan wil een mooie kamer met fatsoenlijk ontbijt. We pakken de kaart van het eiland Phuket en kijken naar de verschillende kusten. Kata en Karon beach schijnen zeer kind vriendelijk te zijn. En ligt ongeveer in het midden van Phuket. We lopen terug naar de pier en vragen om een taxi naar Kata beach. Het is ongeveer een uurtje rijden. Ik zie er een héél klein beetje tegen op om al sjouwend met de rugzakken naar een kamer te zoeken. We zullen zien. Tijdens de taxirit kijken we onze ogen weer uit. We zien zo veel wat anders is dan bij ons. De verkeerslichten bijvoorbeeld. Bij ons springt het op rood en je moet maar afwachten wanneer het groen wordt. Hier gaat het anders. Er telt een klokje af met het aantal seconden dat het verkeerslichten nog op rood blijft maar ook hoe lang het op groen zal staan. Daarna wordt het oranje en dan rood. Eigenlijk best handig. Onze taxi chauffeur probeert nog een hotelletje aan te smeren maar we hebben geen interesse. We willen een kamer dicht bij het strand. We stappen uit op de boulevard. We kijken even rond en zien gelijk een groot hotel met een bord kamers vrij voor een goede prijs. We gaan naar binnen en hebben een grote familie kamer, met tv, bad, koelkast, airco en balkon voor nog geen 40 euro. Prima geregeld zou ik zeggen. We frissen ons wat op en gaan naar de zee. Robin wil zwemmen. En zo hebben we nog een lekkere lange middag op het strand. Luieren en relaxen. Robin hangt de hele tijd in het water en wij lezen en zonnen wat. 's Avonds eten we spareribs en winkelen we wat. Langs héél de boulevard staan mensen met stalletjes. We kopen niets maar het is erg leuk om te zien. Robin is moe en als hij slaapt plaatsen johan en ik de foto's bij onze reisverslagen.
Zondag 8 januari 2012
Officeel onze laatste vakantiedag. Wat is deze vakantie snel gegaan zeg maar ook weer niet. Als we terug denken aan wat we allemaal gedaan en beleefd hebben lijkt het wel een vakantie van een maand. Zoveel leuke dingen hebben we gedaan.
Om 10.00 uur gaan we ontbijten en om 11.45 uur verlaten we onze kamer. We mogen onze rugzakken beneden bij de receptie neerzetten. Het hotel heeft een gelegenheid om te douchen dus we gaan nog lekker naar het strand. Daar genieten we van de laatste uurtjes. Rond 4 uur drinken we nog wat in een leuk barretje. Dan naar het hotel. Het douchen gaat prima en binnen een half uur zijn we klaar voor vertrek. Bah sokken aan. En een lange broek. Robin baalt zichtbaar. Voor hem maar ook voor ons mag deze vakantie wel wat langer duren. Maar dan niet meer hier op Kata beach in Phuket. De zee is inderdaad kind vriendelijk (Robin vindt het zelfs een beetje saai) maar het heeft niets met thailand te maken. Het zou ook heel goed een strand in Spanje kunnen zijn. Ook de boulevard is algemeen toeristisch en niet echt iets speciaals. Maar voor ons is het op dit moment prima om de laatste uren door te brengen voor we naar de luchthaven gaan. We eten nog een zéér lekkere steak maar dan is het toch echt voorbij. We gaan onze rugzakken ophalen en een taxi opzoeken. Hopelijk gaat deze vlucht en aansluitings vlucht beter als op de heenreis.