onze vliegtuigdag maar niet volgens planning - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Johan, Mandy en Robin Hollander - WaarBenJij.nu onze vliegtuigdag maar niet volgens planning - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Johan, Mandy en Robin Hollander - WaarBenJij.nu

onze vliegtuigdag maar niet volgens planning

Door: Mandy

Blijf op de hoogte en volg Johan, Mandy en Robin

24 December 2011 | Thailand, Bangkok

Het is nu bij ons avond en wij hadden heerlijk in ons 1e hotel moeten zitten, ons klaar makend voor het kerst "gala" diner op het strand maar helaas is de werkelijkheid heel anders... We zitten namelijk nog steeds op de luchthaven in Bangkok te wachten op een (nieuwe) binnenlandse vlucht naar Phuket!

De reis naar Bangkok verliep voorspoedig. Het was verschrikkelijk warm in het vliegtuig maar we hadden geen vertraging. Johan heeft lekker liggen slapen maar Robin was eigenlijk te moe en kwam daardoor niet in slaap. Hij bleef maar draaien en doen dus daarom heb ik ook niet veel geslapen. Gelukkig geen groot probleem want we hadden verder een voorspoedige vlucht. We kwamen zelfs uur kwartier eerder aan op de luchthaven in Bangkok. De overstap tijd was krap maar op zich goed te doen. Onze bagage werd ook al doorgelabeld dus hoe moeilijk kan het zijn. Ene vliegtuig uit, een vriendelijke stewardess staat ons op te wachten en geeft ons nog een plattegrond zodat we niet hoeven te zoeken. We rennen en zijn inderdaad op tijd om in te checken. Alleen nog even door de douane. Hebben we ruim 1 uur de tijd voor dus moet lukken...niet!!!!
We hebben ruim 1,5 uur in de rij gestaan om door de douane te mogen. Wat een gedoe zeg en die douanebeambte zat bijna te slapen achter zijn desk. Onze binnenlandse vlucht zou om 08.05 uur vertrekken maar toen we om 08.40 uur aan kwamen rennen sloot net de gate en waren we dus te laat. Alleen omdat zo'n stomme douanebeambte er geen zin in heeft missen zeker 20-25 mensen hun vlucht en is heel de luchthaven ontregeld. En dan....
We moeten dus met een volgende beschikbare vlucht mee naar Phuket maar alle vluchten op de dag voor kerst zitten vol want iedereen wil op bezoek bij familie. Dus we worden op de reserve lijst geplaatst. Dat betekend letterlijk als er iemand niet op komt dagen op het laatste moment worden de eerste op de reservelij opgeroepen. Maar wij willen alleen maar met zijn 3e verder reizen en de omroepster spreekt slechter engels dan Robin dus het verloopt totaal niet vlekkeloos. We worden naar de wachtkamer van de luchthaven gebracht waar nog een tig tal mensen zitten. Die allemaal wachten op die ene reserveplaats. Gelukkig is er eten en niet alcoholische dranken zijn gratis verkrijgbaar. De tijd verstrijkt langzaam. Johan en Robin slapen nog een uurtje of twee. Ik word in de tussentijd boos, verdrietig, kwaad en zelfs weer vriendelijk maar het enige wat de grond stewardessen doen is glimlachen en buigen. Buigen is ze het liefste wat ze doen. Ik weet ook wel dat zij er niets aan kunnen doen maar na een aantal uur wachten kan ik eigenlijk al geen buiging meer zien.
Maar om 16.00 uur kwam er enige duidelijkheid. We staan nog steeds bovenaan de reservelijst en er gaan vandaag nog 5 vluchten naar Phuket. Om 16.10 ur, 17.00 uur om 20.20 uur en om 21.20 uur en nog een reserve vlucht om 23.00 uur. Die hebben we gegarandeerd. En alle andere vluchten zijn een optie als er afvallers zijn. Gelukkig geen overnachtig ergens op een bankje op de luchthaven maar wel een nacht aankomst in ons hotel en een dag verloren. Als ze dit vanochtend om 08.30 uur hadden gezegd dat waren we lekker Bangkok ingegaan. Maar helaas! De eigenaar van het hotel is gelukkig wel heel aardig en meelevend. Al wordt het midden in de nacht hij zal op de luchthaven van Phuket staan om ons te halen. De kamer is klaar er staat iets lekkers op ons te wachten mar helaas hebben we wel het kerstdiner gemist. Robin vind dat het minst erge want nu hebben we met een dinercheque van de luchthaven heerlijk frietjes met kipnuggets gegeten bij de mc Thai. Robin is echt vandaag het liefste kind op aarde. Hij zeurt niet, hangt niet en is echt ontzettend braaf en lief. Gelukkig! Wij nemen nog een biertje in de wachtruimte samen met dezelfde tig andere mensen van vandaag en wachten geduldig af wanneer we geroepen worden om te rennen naar de beschikbare vlucht. Dus vanaf vliegveld Bangkok een fijne kerstavond toegewenst en ons verhaal wordt vervolgd.....x van ons!

• 24 December 2011 - 12:14

En Wat Mandy Vergeet:

alle tig mensen die bij ons in de wachtruimte zitten zijn er hetzelfde aan toe als wij, geen koffers dus... Al 24 uur dezelfde kleren aan vol met kringen en vlekken (want niemand lukt het om zolang niet te knoeien), niet lichamelijk gewassen, matig tandengepoetst en iedereen loopt op zijn sokken. Dus de geur die hier hangt is echt verschrikkelijk. En het ergste is dan misschien nog wel dat het helemaal niemand interesseerd. Hahaha! afz johan

• 24 December 2011 - 13:05

Mama:

We hebben zojuist een telefoontje gekregen dat de kinderen nu wel een vlucht hebben en wel om 20.15 uur. Ze moeten rennen om op tijd te zijn dus een kort gesprek maar wel voldoende om te weten dat er nu schot in de zaak komt. Mandy zal als ze er zijn wel een uitgebreider verslag plaatsen. Voorlopig allemaal maar duimen dat ze nog voor de nacht daar valt een bed en een douche hebben.

• 24 December 2011 - 13:16

Patrick En Meriam:

Erg vervelend om zo de vakantie te beginnen, kunnen ons er iets bij voorstellen. Ach ja weer een belevenis extra hoop dat jullie vanavond in iel veilig aan komen in hotel.

nog veel stankvrije dagen toegewenst en een prettige kerst

groetjes Patrick en meriam

• 24 December 2011 - 17:29

Clazien:

Toch een fijne kerstavond gewenst, ik leef met jullie mee. Na een mindere start wordt het vast een geweldige vakantie, groetjes vanuit Made.

• 24 December 2011 - 17:53

Mama:

Frans en ik zijn zo blij dat jullie nu op het strand zitten voor jullie hotel met een flink glas bier. Wel verdiend...proost. Geniet van het vuurwerk!

• 25 December 2011 - 07:52

Han:

Hallo Johan, Mandy en robin. Hoop dat jullie inmiddels op het strand liggen of op bed met een alcohool % waar de gemiddelde douane beamte van zou schrikken. Vertraging is wel erg vervelend alhouwel vrouwen die het leifste buigen en de vervangende maaltijd mij wel erg aanspreken.

Heel veel plezier en ik hoop dat jullie de vertraging snel vergeten zijn. En Robin je bent een topper!

• 25 December 2011 - 10:00

Rien:

hoi mandy,johan en robin.
    na een enerverende dag is toch alles goed gekomen lees ik in de vorige verslagen. laat het achter je en ga lekker volop genieten van jullie vakantie.groetjes van marij,peter,linda en mij.
    o ja ik heb nog aanvullend nieuws, we worden voor de 2e kee opa en oma, peet en linda zijn de gelukkigen.

• 25 December 2011 - 13:20

Marjolein:

Wat een gedoe allemaal. Het is te hopen dat jullie inmiddels uitgerust en vooral fris gewassen zijn. En nu maar genieten van de echte vakantie.
    Hier is het Kerst en regenachtig.
    Straks moet ik het kerstdiner serveren, maar dat zal wel lukken denk ik.
    Heel veel groetjes en een dikke kus uit het Oisterwijkse.
    Tot gauw maar weer.
    Mrjolein (xxx) en Joop